terug
17/05/2018

GGzE: verpleegkundestudenten organiseren minisymposium regelgekte

Op 23 april jl organiseerden 4e jaars leerlingen verpleegkunde een minisymposium over regelgekte. Het onderwerp is ontstaan uit de ervaring van de leerlingen na 4 jaar werken. Zij ervaren dat door toename van administratieve taken het directe cliëntcontact afneemt.

De opkomst was met 50 personen groot. De deelnemers vanuit Novadic Kentron, Vincent van Gogh, GGzE en het Summa Collega hadden een actieve middag met een gevarieerd programma.

Stef Joos, klinisch psycholoog uit België, liet de aanwezigen nadenken over nut en noodzaak van regels, waarna deelnemers actief aan de slag gingen met stellingen en een schrap sessie.

Het onderwerp is ook landelijk actueel. Meer dan 160.000 mensen ondertekenden het manifest minder regelgekte meer zorg. Joep Verbugt heeft een GGzE werkgroep minder regelgekte ingesteld. Deze groep heeft interne en externe regels geïnventariseerd die geschrapt kunnen worden en heeft deze gedeeld met andere instellingen.

Vanaf mei gaan we maandelijks aandacht besteden aan een best practice schrap activiteit. De project/procesbegeleiding is in handen van Ellen Jacobs en Wilma Wilgenhof

vorige volgende